fredag 6 april 2012

KUNSKAP

 

.............................................................................................. 
Nu äntligen så kommer några rader här ifrån oss,  det har varit mycket den senaste tiden. En trevlig helg hade vi häromveckan när Kerstin Paradis Gustavsson var hos oss här i Loo. Tack Kerstin, det var en fantastisk helg och vi lärde oss mycket. Kortfattat kan sägas att budskapet Kerstin förmedlade var att all ull går att använda men till olika saker.  

Med på kursen var 20 entusiastiska  kursdeltagare. Det var stor bredd bland deltagarna, allt från finullsägare i Skåne till deltagare från Sparreholms hantverkshus i Sörmland.  Säkerligen så kommer alla deltagare att se på sin ull med nya ögon.

Såhär skriver Kerstin på sin hemsida www.kerstinparadis.se 
//Jag har just varit och pratat ull, kvaliteter och sortering med dessa fantastiska kvinnor som driver Ull i Väst/../ Hoppas ni alla stöttar dem - att få ett rent lönspinneri i västsverige behövs verkligen. Men - ni fårägare - sköt nu era får riktigt bra, annars blir det inge bra garn - INGET SKRÄP I ULLEN//.

Till sista vill vi också tacka Textilhuset Swelogent, Lennart och Birgitta Benkel, som så generöst lät oss få vara i deras fina lokaler under kursdagen.


     ......................    GLAD PÅSK    ..........................

                               
.................................................................................................

1 kommentar:

  1. Tack en jätte trevlig dag med nya kontakter och en massa kunskap.Intressant att se hur ni löst dom olika momenten och att ni nu äntligen är på gång. Ve ser framåt.
    Hälsningar
    Marianne

    SvaraRadera