tisdag 23 augusti 2011

Maskinerna anländer till Loo

Så var dagen här då maskinerna skulle komma. Vi väntade förväntansfulla och väl förberedda i det soliga vädret. Här fanns både hjullastare som vår hyresvärd ställde upp med och många frivilliga armar och händer både hos oss medlemmar och de äkta hälfter vi dragit med oss hit denna dag. Det var också angeläget att få kontakt med speditören som körde varorna hit så att han hittade fram. Det kan vara svårt på landet med dålig mobiltäckning, men flyttar man sig några meter hit eller dit kan det fungera bättre. 

Glad och förväntansfull
Det gäller att få täckning
Vi håller utkik
 


Vår hyresvärd sitter beredd i hjullastaren

Så kommer äntligen bilen med vår container från Minimill Ldt i Canada - och nu börjar jobbet med att dels få upp den plomberade contaninern och dels att lasta ur alla spinnerimaskiner och övriga tillbehör och delar.
Tänk...en hel container packad med spinneridelar...

Containern lyfts av lastbilen
Efter en del krångel kan vi öppna den plomberade containern 


Det var verkligen spännande att titta in i containern och se alla olika spinnerdelar som skeppats över Atlanten till oss i lilla Loo. Varje del måste lossas från sin förankring och försiktigt lyftas med pallyft och sedan via hjullastaren flyttas in genom porten till spinnerlokalen. Hela tiden med händer som stöttade och hjälpte till att ge säkerhet och stadighet. Väl inne i lokalen ny förflyttning med pallyft så att alla delar fick plats. Den ena maskinen efter den andra flyttades in i lokalen - men det ska erkännas att vi inte på en gång kunde urskilja vilken funktion den ena eller andra maskinen hade.


En del fick bäras med handkraft

Hela containern full med maskiner och olika tillbehör
Ett precisionsarbete
 Stöttande händer behövs

Det gäller att få stabilitet...

Pallyftsteknik...

Den största och tyngsta maskinen stod längst in i containern

Vad kan detta vara för maskin..?  Efter att vi lastat in maskinerna i lokalen ska alla delar placeras på rätt ställe. Arbetet med detta får fortsätta under veckan. Nu är vi ändå ganska nöjda med att ha fått hit alla delar och fått in dem oskadda och hela i vår spinnerilokal. 

4 kommentarer:

 1. Hej på er!
  Så roligt att se era framsteg.
  Jag följer er med spänning!
  Med hej fr. Tant Kofta

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för intresset för våra förehavanden! Vi fortsätter att ge rapporter om hur allt utvecklas.

  SvaraRadera
 3. Vad har hänt efter ankomsten, vi vill komma på besök när ni fått maskinerna igång. Vi ska göra affärsplan nästa vecka så får vi se hur det går för oss i Sparreholm

  SvaraRadera