torsdag 28 juli 2011

Det dröjer ännu ett tag innan verksamheten är igång

Ibland känns det som tiden är väldigt lång fram tills vi kan börja arbeta med spinnmaskinerna - och vi längtar alla i gruppen till den dagen de kommer. Samtidigt inser vi allt eftersom hur mycket arbete vi har framför oss och då känns tiden i stället kort - för hur ska vi hinna med allt! Det kommer också att vara en inkörningsperiod innan vi kan ta emot ull för lönspinning - vi måste träna oss på tekniken med egen ull först. Men vi har fått rapporterat till oss att det faktiskt går ganska fort att lära sig spinnandets konster med dessa nya fina Minimill-maskiner. 

Finullsbagge
Pälsfår
Finullsfår på hagmarksbete
Ännu har vi inte så mycket nytt att visa i bild för Er - men i väntan på ull som förbereds och hanteras i spinneriet visar vi några fina fårbilder där ullen sitter kvar på djuren. I vår grupp finns besättningar med bl.a. pälsfår, finullsfår, allmogefår och lesterfår.
På onsdagskvällen hade vi ett nytt möte i vår grupp utanför spinnerilokalerna och vi har nu uttökats gruppen med ytterligare en medlem. Hon kommer att presentera sig här på bloggen inom kort. Diskussionerna pågick i flera timmar och arbetsuppgifter fördelades i gruppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar