måndag 13 juni 2011

Nu är iordningställandet av våra lokaler i Loo i full gång

Lokalerna anpassas nu till den funktion de kommer att ha från hösten – vårt spinneri. Det är en hel del att bestämma, mycket att fundera över och en del är svårt att helt säkert veta på detta stadium. Vi tittar, mäter, funderar och diskuterar var de olika delarna av spinnerimaskinerna ska placeras. Vilket blir mest funktionellt, var får det ena och det andra plats, var är lämpligast att placera ullsorteringen, torken, hur blir logistiken. Även om det är många beslut som ska tas är det så roligt och stimulerande att vara så här nära starten och vi är väldigt glada över de fräscha lokalerna som är rymliga och ljusa.
  Mycket diskussioner .....


 Många beslut att ta ....

Här kommer det att finnas rymd och öppenhet även efter att maskinerna är på plats.Man behöver också lite till livs mellan diskussionerna – ännu är vårt personalrum inte klart och vi beslutar oss för att sitta ute i det fria. Vi befinner oss ute på landet – det ser man helt klart – och det känns helt rätt då det är härute som fåren producerar vårt material. Vi har bänkat oss mellan traktorer och lagårdsattiraljer på gårdsplanen utanför det blivande spinneriet.


Lite att äta behöver man mellan varven ... 
Vi har fått besked från Belfast i Canada att maskinerna kommer att sändas därifrån i mitten av juli och beräknas då vara framme hos oss i början av Augusti. Så om ett par, tre månader drar vi igång!

Vi kommer att ge Er information via bloggen och hemsidan när vi kan börja ta emot ull från Er.
Vår tanke är att starta upp med en ullsorteringskurs under hösten då det är viktigt att få jobba med bra material.  Även detta kommer vi att informera om på blogg och hemsida. Hemsidan kommer för övrigt också snart att vara färdig för publisering. 

Vi avslutar detta inlägg med att visa den björkallé som håller på att växa till sig på uppfarten till Spinneriet Ull i Väst.
2 kommentarer:

  1. Ni har kommit långt på vägen till spinneri, vi håller på med kontraktsförhandlingar och är nog ett halvt år efter er.

    SvaraRadera
  2. Har hört om ert arbete genom en bekant - fantastiskt roligt att ni har kommit så här långt!!! Jag kommer följa utvecklingen med stort intresse. Lycka till!

    SvaraRadera