måndag 28 november 2011

Hushållningssällskapet Väst var på studiebesök den 19 nov


Hushållningssällskapet Väst kom på studiebesök häromdagen. Det var final i projektet;  Lamm, Får och Get -näring, de hade valt att lägga besöket hos Ull I Väst som grand finalè




Intresset var stort att höra och se hur vi har lyckats nå vårt mål att äga och driva ett spinneri. Alla lyssnade intresserade när Anna-Carin och Margareta berättade om vårt förverkligande




Förutom Projektledaren Karin Jochnick så var det nästan 35 stycken förväntansfulla projektdeltagare som guidades runt i Ull I Västs lokaler. 




Margareta blöter kardfloren inför tovning
Och så skall det skruvas åt

Göran sköter fiberseparatorn
Kertin kör Pickern och diskuterar ullkunskap
Torhild visar hur man tvinnar ett garn.

Alla verkade ha en givande dag hos oss. Vi delade med oss våra erfarenheter och så fick vi i gengäld många goda råd och tips. Vi får tacka er all som kom till oss. 
Tack Eva för den fina blomman som du skänkte oss. 
Tack Susanna för foton.



söndag 20 november 2011

Vi spinner för fullt

SPINNERSKAN. En gåva till Ull I Väst av Jan Eriksson, ett hantverk av Ingvar SchillbergVästra Bodarna Alingsås




Nu är vi igång och spinner och vi spinner för fullt, flitens lampa lyser i spinneriet. I dagarna har vi börjat att ta emot de första leveranserna ull från er kunder, och har också börjat spinna första kundens garn. Vi hör av oss  till er allt eftersom  i den ordning ni har anmält er. Vi har förstått att vi är efterlängtade av Er, då  intresseanmälningar ständigt kommer in till oss. Vi är glada för förtroendet.