torsdag 28 juli 2011

Det dröjer ännu ett tag innan verksamheten är igång

Ibland känns det som tiden är väldigt lång fram tills vi kan börja arbeta med spinnmaskinerna - och vi längtar alla i gruppen till den dagen de kommer. Samtidigt inser vi allt eftersom hur mycket arbete vi har framför oss och då känns tiden i stället kort - för hur ska vi hinna med allt! Det kommer också att vara en inkörningsperiod innan vi kan ta emot ull för lönspinning - vi måste träna oss på tekniken med egen ull först. Men vi har fått rapporterat till oss att det faktiskt går ganska fort att lära sig spinnandets konster med dessa nya fina Minimill-maskiner. 

Finullsbagge
Pälsfår
Finullsfår på hagmarksbete
Ännu har vi inte så mycket nytt att visa i bild för Er - men i väntan på ull som förbereds och hanteras i spinneriet visar vi några fina fårbilder där ullen sitter kvar på djuren. I vår grupp finns besättningar med bl.a. pälsfår, finullsfår, allmogefår och lesterfår.
På onsdagskvällen hade vi ett nytt möte i vår grupp utanför spinnerilokalerna och vi har nu uttökats gruppen med ytterligare en medlem. Hon kommer att presentera sig här på bloggen inom kort. Diskussionerna pågick i flera timmar och arbetsuppgifter fördelades i gruppen.

måndag 11 juli 2011

Hemsidan öppnas

Vår hemsida är nu öppen. Den är inte helt klar, men en hel del information finns där redan idag.
Vi håller på och jobbar fram mer informationsmaterial allteftersom vår verksamhet växer fram.
Här på bloggen kommer vi att fortsätta att rapportera om vad som händer med lokalen,
hur det går med planeringen för övrigt och det är också här vi informerar om när maskinerna kommer. Hemsidan hittar Du på adressen www.ullivast.se
Mellan spinneriförberedelserna njuter vi av sommarens blommor.

onsdag 6 juli 2011

Arbetet med lokalen fortskrider

Många beslut måste tas


Sommarkvällen är ljum och snart blir det fika..
Åter har vi varit i vår lokal i Loo och sett hur mureri- snickeri- och elarbetet fortgår. En del har hänt, men mycket återstår. Vår förhoppning är dock att vi ska vara någorlunda klara när Spinnerimaskinerna kommer från Canada i början av Augusti. Sedan kommer placering av maskiner och inkörning förstås att ta lite tid innan vi kan börja ta emot ull för lönspinningen - men vi vill komma igång så fort som möjligt under hösten.


När vi gått runt i lokalerna satte vi oss ute i den vackra sommarkvällen för att planera vidare. Även om vi inser att det är mycket som ska beslutas och genomföras och vi ibland undrar hur vi ska hinna, känns det oerhört roligt och stimulerande att få vara del i denna process!